Η Σχολή

Η ImproVIBE είναι η πρώτη σχολή Αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου Improv Comedy Theater στην Αθήνα, με λειτουργία από το 2012.
Ιδρυτής και διευθυντής εκπαίδευσης είναι ο Μενέλαος Πρόκος. Κατά τη διάρκεια των ετών που έζησε στο Austin, Texas των ΗΠΑ, ασχολήθηκε εκτενώς με τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό Improv Comedy Theater. Μετά από 13 χρόνια στο εξωτερικό, το 2012 γύρισε στην Ελλάδα. Έψαξε Improv, δεν βρήκε Improv. Ήθελε Improv, οπότε αποφάσισε να διδάξει Improv!

Η ImproVIBE γεννηθηκε το φθινοπωρο του 2012 και σολαρει με παραστασεις & εκπαιδευση Improv Comedy καθημερινα.

Η μεθοδολογία του improv βασίζεται στο να μην σκέφτεσαι και να μην προσπαθείς, αλλά απλώς να αντιδράς φυσικά στην πληροφορία που μόλις έλαβες. Κατά συνέπεια, ξεφεύγει από τα όρια της θεατρικής σκηνής και αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πάντα.

Το improv δεν είναι μονάχα θέατρο. Γίνεται τρόπος ζωής.

Διδάσκουμε την τέχνη του να εισάγεις το παιχνίδι στη ζωή σου και να απολαμβάνεις περισσότερο ο,τιδήποτε κι αν κάνεις. Διδάσκουμε πώς να παίρνετε ρίσκα και τη στιγμή που θα πάνε όλα στραβά να το γιορτάζετε. Διδάσκουμε πώς να αφήνετε τον έλεγχο και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να επηρεαστεί και να αλλαχθεί. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να διασκεδάσουμε το κοινό, να δημιουργήσουμε συνεργατικό θέατρο στη στιγμή και να κάνουμε το προφανές να μοιάζει με ευφυϊα είναι ακριβώς αυτά που σας διδάσκουμε για να μπορείτε κι εσείς να λειτουργείτε πιο ευχάριστα και αποτελεσματικά.

Το Improv ειναι αυτοσχεδιασμοΣ, ειναι διασκεδαση, ειναι δημιουργια, ειναι ελευθερια! Σε καλουμε να το ανακαλυψειΣ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙA ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

ourTeamCaps
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ
Μενέλαος Πρόκος

ΜενελαοΣ ΠροκοΣ

Ο Μενέλαος Πρόκος είναι θεατρικός αυτοσχεδιαστής, εκπαιδευτής, φωτογράφος και εφ’όρου ζωής ταξιδιώτης. Κατά τη διάρκεια των 13 ετών που πέρασε ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, έκανε μια 3ετή στάση στο Austin, Texas των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και ασχολήθηκε εκτενώς με τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό. Εκπαιδεύτηκε σε τρία διαφορετικά θέατρα και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραγωγές Improv στο Austin. Τον συνεπήρε το πάθος αυτής της μορφής τέχνης και ο τρόπος με τον οποίο επεκτείνει τη φαντασία των ανθρώπων και τους κάνει να γελάνε επί ώρες σαν μικρά παιδιά.

Ήταν το λογικό (αλλά και αφάνταστα αναπάντεχο) επόμενο βήμα όταν αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα, να ιδρύσει στην Αθήνα την improVIBE, την πρώτη και μοναδική σχολή θεατρικού αυτοσχεδιασμού.

Στο παρελθόν έχει πάρει πτυχίο και μεταπτυχιακό σε έναν τομέα που απεχθάνεται, έχει κάνει δουλειές από μεταφραστής για πολυεθνικό οίκο οικονομικών αξιολογήσεων έως sushi chef σε σούπερ μάρκετ (και ο,τιδήποτε ενδιάμεσο), έχει ζήσει σε 5 χώρες σε 4 ηπείρους, και έχει καταλήξει στο νοσοκομείο άφθονες φορές.

Είναι έντονα αναμεμειγμένος στον χώρο του εφαρμοσμένου αυτοσχεδιασμού, καθώς συνεργάζεται με επειχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Εκτός Ελλάδος έχει διδάξει και κάνει παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη, καθώς επίσης και στις ΗΠΑ, την Κολομβία και την Ινδία. Μιλάει 5 γλώσσες και μπορεί να διδάξει σε ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά και γαλλικά.

Το στυλ διδασκαλίας του εστιάζει κυρίως στη φυσικότητα, τη διασκέδαση και τον ρεαλισμό που πηγάζει από την ειλικρίνεια. Οπότε φροντίζει πρωτίστως να ωθεί τους μαθητές του στο να απολαμβάνουν πραγματικά αυτό που κάνουν επί σκηνής. Πιστεύει πολύ στο να δημιουργεί συναισθηματικά έντονες παραστάσεις improv που έχουν κάποιο βαθύτερο μήνυμα πέραν του εύκολου αστείου, έτσι ώστε ο αντίκτυπος να είναι πολύ μεγαλύτερος, όχι μόνο για το κοινό αλλά και για τους ίδιους τους ηθοποιούς.

Όταν δεν ασχολείται με το Improv (σπάνιο πράγμα), ξοδεύει τον χρόνο του κάνοντας ποδήλατο, παίζοντας escape room games, μαθαίνοντας βιολί και καθαρίζοντας τα χάλια που κάνει ο σκύλος του.

Βασιλική Κίσσα

Βασιλικη Κισσα

Η Βασιλική Κίσσα (aka Billy) είναι ηθοποιός που την κέρδισε ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός. Αφού πρώτα προσπάθησε ανεπιτυχώς να προσαρμοστεί σε μία φυσιολογική επαγγελματική καριέρα σπουδάζοντας Τουριστικές επιχειρήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης, επέστεψε στην Αθήνα για να ακολουθήσει την πρώτη και μεγάλη της επιθυμία.
Από τότε τα πράγματα πήγαιναν όλο και καλύτερα! Μετά την αποφοίτησή της από το Θέατρο Τέχνης, Κάρολος Κουν ήρθε στον δρόμο της ο αυτοσχεδιασμός Improv. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ενθουσιάστηκε με τον τρόπο που το παιχνίδι μπήκε στην ζωή της και θυμήθηκε πόσο ανάλαφρο σε κάνει ο παιδικός αυθορμητισμός. Έπεσε με τα μούτρα και αφού ολοκλήρωσε τους κύκλους σεμιναρίων της improVIBE ξεκίνησε την πορεία της ως εκπαιδεύτρια. Από το 2012 έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια Improv, έχει δώσει παραστάσεις και έχει διδάξει σε Ελλάδα, Βέλγιο, Φινλανδία, Τουρκία, Γαλλία, Πολωνία, Ρουμανία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Αυστραλία και ΗΠΑ.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου improv, "The SIN", μέλος του Ευρωπαϊκού προγράμματος improv για γυναίκες "Eve Project" και της ομάδας "3 Deadly Sinners" όπου ταξιδεύει ανά τον κόσμο με την παράσταση "7 Deadly Sins". Στην Ελλάδα συμμετέχει σε πολλές ομάδες όπως "SAB Cult", "RAM", "The Challengers". Στόχος της πιά είναι να μεταδώσει σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται την μαγεία του Improv Theater και να αλλάξει με αυτό ένα έστω μικρό κομμάτι από τον κόσμο προς το καλύτερο.

Είναι από τις πιο παλιές εκπαιδεύτριες Improv της σχολής μας, και υπεύθυνη των παιδικών και εφηβικών τμημάτων.

Παναγιώτης Δελαβίνιας

ΠαναγιωτηΣ ΔελαβινιαΣ

Ο Παναγιώτης Δελαβίνιας είναι ο μικρότερος της ομάδας μας. Γεννήθηκε το 1989 όπως λέει αλλά κανείς δεν τον πιστέυει.  Από μικρός κατάλαβε πως ο αυτοσχεδιασμός είναι κομμάτι του, καθώς έλεγε ψέματα στους δασκάλους του, με μεγάλη επιτυχία. Η πρώτη του επαφή με τη σκηνή και το θέατρο, ήταν στο γυμνάσιο όπου έπαιξε τον Φον Δημητράκη. 
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό γιατί όπως λέει, η μόνη μαγεία που υπάρχει είναι αυτή. Όλα τα υπόλοιπα είναι οφθαλμαπάτη. Έχει παρακολουθήσει οποιαδήποτε Improv-σχετική εκπαίδευση υπάρχει στην Ελλάδα, όπως επίσης και δεκάδες σεμινάρια σε Φινλανδία, Ισπανία, Σουηδία. 
Έχει σπουδάσει Τεχνικός Η/Υ και έχει κάνει κάμποσες δουλειές τις οποίες βαριέται απίστευτα και δεν ταιριάζουν καθόλου η μία με την άλλη. Σκοπός του είναι να διδάσκει σε όλο και περισσότερο κόσμο την τέχνη του Improv Theater, ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να γνωρίσει τη μαγεία.
Ανήκει στους θιάσους Improv Theater "Πολύ Κακές Ιδέες", "Μη μου up 2", "1:4" και "Τσακ Μπαμ", ενώ πρόσφατα έπαιξε και τον Πινόκιο σε μια παιδική παράσταση. ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!

Είναι ένας από τους βασικούς εκπαιδευτές της ImproVIBE, και ο ξακουστός Jam Master των παραστάσεων The Athens Improv Jam.

Λίλα Μπάρμπα

Λιλα Μπαρμπα


Η Λίλα το 2015, τη χρονιά που τελείωσε το σχολείο, ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το Improv και από την πρώτη στιγμή ένιωσε πως βρήκε το νέο της "σπίτι". Σε αυτό την οδήγησε η αγάπη της για το θέατρο και η ανέκαθεν περιέργεια της να ανακαλύπτει νέους τρόπους να βρίσκεται πάνω στη σκηνή, αφού από μικρή ήταν "Ο Αρλεκίνος της οικογένειας".

Ταυτοχρονα με το ταξίδι της στην εκμάθηση του θεατρικού αυτοσχεδιασμού ξεκίνησαν και τα φοιτητικά της χρονιά. Είναι φοιτήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τρελαίνεται να λέει ολόκληρο τον τίτλο και έχει βαρεθεί να εξηγεί πως από εκεί δε θα "βγει" ηθοποιός. Έχει κάνει σεμινάρια υποκριτικής με διάφορους δασκάλους και έχει ασχοληθεί ενεργά με το παιδικό θέατρο, το θεατρικό παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση.

Είναι απόφοιτη της ImproVIBE αλλά καθώς δεν πιστεύει πως η εκπαίδευση της πάνω στο Improv μπορεί να ολοκληρωθεί ποτέ, ψάχνει κάθε ευκαιρία για νέες πληροφορίες και έμπνευση. Έχει αρχίσει να ταξιδεύει και εχει παρακολουθήσει σεμινάρια και πάρει μέρος σε παραστάσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι το μισό δύο ντουετων (Μη Μου Up Two και Το Τρίο) καθώς επίσης και μέλος της ομάδας Athens Imporv Factory.

Η Λίλα είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην ομάδα των εκπαιδευτών μας, και διδάσκει όχι μόνο τμήματα ενηλίκων αλλά και παιδικά.

Μάρω Λεσιώτη

Μαρω Λεσιωτη

Η Μάρω... κάπου έχει στείλει το βιογραφικό της και δεν το βρίσκουμε!

Θα είναι το πρώτο πρόσωπο που θα δείτε μπαίνοντας στη σχολή, μιας και χάρη σε εκείνη υπάρχει μια τάξη στην γραμματεία μας!

Μαρία Αυλητή

Μαρια Αυλητη

Η Μαρία Αυλητή είναι απόφοιτη της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ και καταπιάνεται χωρίς σταματημό με τομείς φαινομενικά παράταιρους μεταξύ τους που έχουν, όμως, ως κοινό παρονομαστή τη δημιουργία. Ασχολείται με τη μουσική και με το τραγούδι, με το design και με τη διακόσμηση παιδικών δωματίων, εικονογραφεί παιδικά βιβλία, πλένει, σκουπίζει, σιδερώνει, τα κάνει όλα και συμφέρει. Λατρεύει την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, εργάζεται συστηματικά πανω στο σχεδιασμό μιας διαδραστικής μεθόδου εκμάθησης της για ενήλικες, ενώ δε σταματά να τη διερευνά μέσα από σεμινάρια και ταξίδια. Αποφάσισε να ακολουθήσει την παρέα του Improvibe, κυρίως γιατί θέλει να προξενέψει στον Noise τη μικρή της Μέντα που είναι σε ηλικία γάμου!

Θα είναι το πρώτο πρόσωπο που θα δείτε μπαίνοντας στη σχολή, μιας και χάρη σε εκείνη υπάρχει μια τάξη στην γραμματεία μας!

Stijn Schuermans

Stijn Schuermans

Ο Stijn είναι ο πανύψηλος Βέλγος μας που από μαθητής της ImproVIBE, έγινε μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας. Τόσο νέο μέλος μάλιστα, που ακόμα ούτε ένα βιογραφικό της προκοπής δεν έχουμε γι' αυτόν!

Άρτεμις Γρύμπλα

ΑρτεμιΣ Γρυμπλα

Η Άρτεμις Γρύμπλα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989, είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης.

Είναι κάτοχος του διπλώματος μετάφρασης λογοτεχνίας από το πανεπιστήμιο της Σορβόνης, και συνέχισε της σπουδές της με επιμόρφωση πάνω στην μετάφραση και την υποκριτική σε Ισπανία (The Actors space, Lecoq based technique) Γαλλία και Πολωνία (Grotowski Institute). 

Στην Αθήνα παρακολούθησε σεμινάρια με τον Ανδρέα Μανωλικάκη και την Ελένη Σκώτη, και έκανε μετεκπαίδευση πάνω στο αυτοσχεδιαστικό θέατρο (Improv Comedy Theater). Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάτρου Dεcadēre και της ομάδας αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Κακές Ιδέες. 

Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις : Ματίας ο Πρώτος της Άλκη Ζέη, στο θέατρο Άλφα.Ιδέα, Ίσαλος Γραμμή - μία ωδή στην Φθίση, στο πλαίσιο του Ανοίγματος στην Πόλη, Φεστιβάλ Αθηνών 2018 - Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Οι κάτω απ’τ’ αστέρια του Τηλέμαχου Τσαρδάκα,η παράσταση ταξίδευσε σε Αθήνα, Πάτρα, Λονδίνο, Μάντσεστερ και Άμστερνταμ, Ένας αόριστος άνθρωπος, του Σπύρου Λ. Βρεττού στο θέατρο Act, της Πάτρας. Εργάζεται στο θέατρο ως ηθοποιός, σκηνοθέτις και διδάσκει από το 2015 αυτοσχεδιασμό και υποκριτική στο θέατρο Άλφα.Ιδέα και στο θέατρο Act,της Πάτρας. 

Διδάσκει στην ImproVIBE το μάθημα της Υποκριτικής για αυτοσχεδιαστές.

Κωνσταντίνα Λάλλου

Κωνσταντινα Λαλλου

Η Κωνσταντίνα Λάλλου είναι δασκάλα χορού (Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού
Α. Καφαντάρη), Ηθοποιός (Ανώτερη Δραματική Σχολή Α. Βουτσινάς) και απόφοιτη
Φιλολογίας (Α.Π.Θ.). Έχει διδάξει: Σύγχρονο, Μπαλέτο, Κινησιολογία για
ηθοποιούς,jazz- μιούζικαλ, Υποκριτική, Θεατρικό Παιχνίδι και Αυτοσχεδιασμό , σε
διάφορες ομάδες και σχολές ( με πιο πρόσφατες σχολές : Ωδείο Β. Ελλάδος, Α.
Βουτσινάς, Χ.α.ν.θ ., Φάμπρικα), σε ενήλικες αλλά και σε παιδικά – εφηβικά τμήματα.
Έχει χορογραφήσει και έχει παίξει σε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Έχει
παρακολουθήσει σεμινάρια τόσο χορού ,όσο και θεάτρου & σωματικού
θεάτρου,χοροθεάτρου ,ρυθμού- body percussion, κ.α . Δραστηριοποιείται στο χώρο
του θεάτρου από το 2006 μέχρι και σήμερα.

Στην ImproVIBE διδάσκει το μάθημα του χορευτικού αυτοσχεδιασμού.

Μαρία Παυλίδη

Μαρια Παυλιδη

Η Μαρία Παυλίδη έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής θεάτρου
Ecole Philippe Gaulier, του οποίου υπήρξε και βοηθός (1993-1994). Έχει
παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια με τους Siscu Margenat και Rodrigo Malbran,
Complicite, Catherine Chaub και Simon Abkarian, Torgei Wethal, Tapa Sudana,
Νίκο Γκόβα, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Νάσια Χολέβα, Ηρώ Ποταμούση, Βέρα Λάρδη,
Χριστίνα Ζώνιου, Μαίρη Καλδή, Κατερίνα Σαρροπούλου, Mario Gonzales, Christina
Gentzik, Freya Conesa, Svetlana Khingenskaja κ.ά.

Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθήνας «Zaza de A a
Z» σε σκηνοθεσία Jean Jacques Tesson (Αθήνα, Dijon), «2 στα FM» παράσταση
κλόουν με τον Francisco Brito, «Φτου Ξελευθερία» με την ομάδα «Μποτίλια στο
Πέλαγο» (divised theatre).

Συνεργάζεται με τη Ζωή και τον Διονύση Βαλάση σε εκπαιδευτικά προγράμματα
(«Με ένα Βιβλίο Πετάω» κ.ά. ) και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων από το 1988.
Είναι μέλος του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση από το 1998.
Δουλεύει ως καθηγήτρια Γερμανικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου
οργανώνει και σχολικές θεατρικές ομάδες.
Διδάσκει τον θεατρικό κλόουν από το 1998.
Είναι Access Bars Practinioner από τον Μάιο του 2019.

Στην ImproVIBE διδάσκει το μάθημα του Θεατρικού Κλόουν.

Noise

Noise

Ο Noise είναι η μασκώτ της ImproVIBE. Έχουν και οι δύο σχεδόν την ίδια ηλικία και κουβαλάνε την ίδια τρέλα.

Φροντίζει πάντα να μας ενημερώνει όταν πλησιάζει κάποιος άγνωστος στη σχολή. Εκτελεί και χρέη επιτροπής υποδοχής, καθώς συνήθως το πρώτο πράγμα που θα δεις μπαίνοντας είναι αυτή η μουσούδα. Έχει και ένα κολαούζο μαζί του πλέον, τη Μότζο.

Δεν υπάρχει καλύτερο σκυλί. Αν μπορούσαμε θα τον κάναμε εκπαιδευτή Improv Comedy.