Η Σχολή

Η ImproVIBE είναι η πρώτη και μοναδική σχολή Αυτοσχεδιαστικού Θεάτρου Improv Comedy Theater στην Αθήνα.
Ιδρυτής και διευθυντής εκπαίδευσης είναι ο Μενέλαος Πρόκος. Κατά τη διάρκεια των ετών που έζησε στο Austin, Texas των ΗΠΑ, ασχολήθηκε εκτενώς με τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό Improv Comedy Theater. Μετά από 13 χρόνια στο εξωτερικό, το 2012 γύρισε στην Ελλάδα. Έψαξε Improv, δεν βρήκε Improv. Ήθελε Improv, οπότε αποφάσισε να διδάξει Improv!

Η ImproVIBE γεννηθηκε το φθινοπωρο του 2012 και σολαρει με παραστασεις & εκπαιδευση Improv Comedy καθημερινα.

Η μεθοδολογία του improv βασίζεται στο να μην σκέφτεσαι και να μην προσπαθείς, αλλά απλώς να αντιδράς φυσικά στην πληροφορία που μόλις έλαβες. Κατά συνέπεια, ξεφεύγει από τα όρια της θεατρικής σκηνής και αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα πάντα.

Το improv δεν είναι μονάχα θέατρο. Γίνεται τρόπος ζωής.

Διδάσκουμε την τέχνη του να εισάγεις το παιχνίδι στη ζωή σου και να απολαμβάνεις περισσότερο ο,τιδήποτε κι αν κάνεις. Διδάσκουμε πώς να παίρνετε ρίσκα και τη στιγμή που θα πάνε όλα στραβά να το γιορτάζετε. Διδάσκουμε πώς να αφήνετε τον έλεγχο και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να επηρεαστεί και να αλλαχθεί. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να διασκεδάσουμε το κοινό, να δημιουργήσουμε συνεργατικό θέατρο στη στιγμή και να κάνουμε το προφανές να μοιάζει με ευφυϊα είναι ακριβώς αυτά που σας διδάσκουμε για να μπορείτε κι εσείς να λειτουργείτε πιο ευχάριστα και αποτελεσματικά.

Το improv ειναι αυθορμητο, εντυπωσιακο και αφανταστα διασκεδαστικο. Σε καλουμε να το ανακαλυψειΣ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙA ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

ourTeamCaps
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ
Μενέλαος Πρόκος

ΜενελαοΣ ΠροκοΣ

Ο Μενέλαος Πρόκος είναι θεατρικός αυτοσχεδιαστής, εκπαιδευτής, φωτογράφος και εφ’όρου ζωής ταξιδιώτης. Κατά τη διάρκεια των 13 ετών που πέρασε ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, έκανε μια 3ετή στάση στο Austin, Texas των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και ασχολήθηκε εκτενώς με τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό. Εκπαιδεύτηκε σε τρία διαφορετικά θέατρα και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραγωγές Improv στο Austin. Τον συνεπήρε το πάθος αυτής της μορφής τέχνης και ο τρόπος με τον οποίο επεκτείνει τη φαντασία των ανθρώπων και τους κάνει να γελάνε επί ώρες σαν μικρά παιδιά.

Ήταν το λογικό (αλλά και αφάνταστα αναπάντεχο) επόμενο βήμα όταν αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα, να ιδρύσει στην Αθήνα την improVIBE, την πρώτη και μοναδική σχολή θεατρικού αυτοσχεδιασμού.

Στο παρελθόν έχει πάρει πτυχίο και μεταπτυχιακό σε έναν τομέα που απεχθάνεται, έχει κάνει δουλειές από μεταφραστής για πολυεθνικό οίκο οικονομικών αξιολογήσεων έως sushi chef σε σούπερ μάρκετ (και ο,τιδήποτε ενδιάμεσο), έχει ζήσει σε 5 χώρες σε 4 ηπείρους, και έχει καταλήξει στο νοσοκομείο άφθονες φορές.
Αυτό τον καιρό, διδάσκει σεμινάρια Improv, οργανώνει/παρουσιάζει/κάνει συνεχώς παραστάσεις αυτοσχεδιασμού και δίνει συνεντεύξεις τις οποίες δεν διαβάζει κανείς. Έχει παίξει και/ή διδάξει Improv στις ΗΠΑ, την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Τουρκία, την Ισπανία, τη Φινλανδία και τη Γερμανία. 
Στον ελεύθερό του χρόνο καθαρίζει τις ζημιές του σκύλου του. Και τις δικές του.

Βασιλική Κίσσα

Βασιλικη Κισσα

Η Βασιλική Κίσσα είναι ηθοποιός που την κέρδισε ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός. Αφού πρώτα προσπάθησε ανεπιτυχώς να προσαρμοστεί σε μία φυσιολογική επαγγελματική καριέρα σπουδάζοντας Τουριστικές επιχειρήσεις στο Ηράκλειο Κρήτης, επέστεψε στην Αθήνα για να ακολουθήσει την πρώτη και μεγάλη της επιθυμία.
Από τότε τα πράγματα πήγαιναν όλο και καλύτερα! Μετά την αποφοίτησή της από το Θέατρο Τέχνης ήρθε στον δρόμο της ο αυτοσχεδιασμός Improv. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ενθουσιάστηκε με τον τρόπο που το παιχνίδι μπήκε στην ζωή της και θυμήθηκε πόσο ανάλαφρο σε κάνει ο παιδικός αυθορμητισμός. Έπεσε με τα μούτρα και αφού ολοκλήρωσε τους κύκλους σεμιναρίων της improVIBE ξεκίνησε την πορεία της ως εκπαιδεύτρια. Από το 2012 έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια Improv και έχει δώσει παραστάσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Φινλανδία, Τουρκία.

Στόχος της πιά είναι να μεταδώσει σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται την μαγεία του Improv Comedy. Αυτό το επιτυγχάνει με τους  2 θιάσους της, Bus Και, και The Outliners.
Η μουσική, ο κινηματογράφος και τα τηλεσκόπια είναι οι μεγάλες της αγάπες. Τίποτα όμως δεν ξεπερνάει το πάθος της για τους συγκάτοικούς της. Τις γάτες και τον σκύλο της!!

Παναγιώτης Δελαβίνιας

ΠαναγιωτηΣ ΔελαβινιαΣ

Ο Παναγιώτης Δελαβίνιας είναι ο μικρότερος της ομάδας μας. Γεννήθηκε το 1989 όπως λέει αλλά κανείς δεν τον πιστέυει.  Από μικρός κατάλαβε πως ο αυτοσχεδιασμός είναι κομμάτι του, καθώς έλεγε ψέματα στους δασκάλους του, με μεγάλη επιτυχία. Η πρώτη του επαφή με τη σκηνή και το θέατρο, ήταν στο γυμνάσιο όπου έπαιξε τον Φον Δημητράκη. 
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό γιατί όπως λέει, η μόνη μαγεία που υπάρχει είναι αυτή. Όλα τα υπόλοιπα είναι οφθαλμαπάτη. Έχει παρακολουθήσει οποιαδήποτε Improv-σχετική εκπαίδευση υπάρχει στην Ελλάδα, όπως επίσης και δεκάδες σεμινάρια σε Φινλανδία, Ισπανία, Σουηδία. 
Έχει σπουδάσει Τεχνικός Η/Υ και έχει κάνει κάμποσες δουλειές τις οποίες βαριέται απίστευτα και δεν ταιριάζουν καθόλου η μία με την άλλη. Σκοπός του είναι να διδάσκει σε όλο και περισσότερο κόσμο την τέχνη του Improv Theater, ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να γνωρίσει τη μαγεία.
Ανήκει στους θιάσους Improv Theater "Πολύ Κακές Ιδέες", "Μη μου up 2", "1:4" και "Τσακ Μπαμ", ενώ πρόσφατα έπαιξε και τον Πινόκιο σε μια παιδική παράσταση. ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ!

Είναι ένας από τους βασικούς εκπαιδευτές της ImproVIBE, και ο ξακουστός Jam Master των παραστάσεων The Athens Improv Jam.

Carolyn Janis

Carolyn Janis

Η Carolyn μετακόμισε πρόσφατα από το San Jose της California, όπου δίδασκε και έπαιζε παραστάσεις Improv στο American Improv Theatre. Έχει εκπαιδευτεί στο Improv σε ποικίλα θέατρα σε California, Minneapolis, Chicago, και Νέα Υόρκη. Έχει συμμετάσχει στα φεστιβάλ San Francisco Improv Festival, Femprovisor Fest, και τον Del Close Marathon στη Νέα Υόρκη, μεταξύ άλλων. 

Η αγάπη της για το Improv πηγάζει από την φαντασία της την οποία έχει εκπαιδεύσει για πολλά χρόνια στο να αποφεύγει την πραγματικότητα. Λατρεύει τους περίεργους ανθρώπους και το τρόπο με τον οποίο συνδέονται οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Το πιο σημαντικό απ'όλα, βέβαια, είναι ότι είναι 100% ξύπνια μόνο μετά τις 8 το βράδυ.

Άννα Γεωργέλλη

Αννα Γεωργελλη

Η Άννα Γεωργέλλη τυλίχτηκε στα δίχτυα του αυτοσχεδιασμού χωρίς να το καταλάβει. Έχουν περάσει τρία χρόνια απο τότε που ξεκίνησε να ασχολείται με το Improv. Πρίν απο όλα αυτά ασχολούνταν με την Φυσικοθεραπέια, την οποία συνεχίζει να εξασκεί, έχοντας όμως πλέον αντιστέψει την ζυγαριά του χρόνου!


Αρχικά ως μαθήτρια, στη συνέχεια συμμετέχοντας με διάφορες ομάδες σε παραστάσεις και φεστιβάλ της πόλης μέχρι που πλέον διδάσκει την τέχνη του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου σε ενήλικες και παιδιά.
Ο αυτοσχεδιασμός αν την ρωτήσετε είναι κάτι περισσότερο απο ένα είδος τέχνης, είναι τρόπος ζωής! (ρωτήστε την να σας το εξηγήσει!)


Ταυτόχρονα, διευρύνει συνεχώς το φάσμα των χώρων που εξερευνεί με την υποκριτική, την συγγραφή παραμυθιών και τα ριγέ παπούτσια στο τρέχον ενεργητικό της.


Η Άννα αυτή τη στιγμή είναι μία από τους επικεφαλής για τα παιδικά τμήματα Improv Theater της ImproVIBE.

Δημοσθένης Φίλιππας

ΔημοσθενηΣ ΦιλιππαΣ

Ο Δημοσθένης Φίλιππας γεννήθηκε στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας και επομένως ήταν αδύνατο να μην ερωτευτεί παράφορα τον κόσμο της Θάλασσας. Μετά ήρθε το Θέατρο και η υποκριτική.

Αποφοίτησε από την σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν τον Ιούνιο του 1998. Το πάθος για την υποκριτική του το μετέδωσε ο δάσκαλος του Ανδρέας Μανωλικάκης (δάσκαλος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, μέλος του Actors studio, πρύτανης του μεταπτυχιακού προγράμματος MFA του Actors studio στο Pace university της Νέας Υόρκης). Θεωρεί τιμή του και μεγάλη τύχη που υπήρξε μαθητής αυτού του σπουδαίου δασκάλου και ανθρώπου από το 1995 μέχρι σήμερα στα σεμινάρια υποκριτικής που διδάσκει στην Αθήνα.

Ο Δημοσθενης οργανώνει και διδάσκει τα προγράμματα υποκριτικής της ImproVIBE.

Στέλιος Χουστουλάκης

ΣτελιοΣ ΧουστουλακηΣ

Ο Στέλιος Χουστουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωστε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Από το 2008 ασχολείται ενεργά με τη φωτογραφία, ως μέλος της Φωτογραφικής ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Φ.Ο.Π.Κ.)
Το 2012 γίνεται δεκτός με υποτροφία στη NewSchool.Athens, στο τμήμα Φωτογραφίας. Παράλληλα με τις σπουδές του, ξεκινά την ενασχόλησή του στο χώρο του πορτραίτου, του γυμνού και της θεατρικής φωτογραφίας.

Έχει υπάρξει μέλος της οργανωτικής επιτροπής του φωτογραφικού διαγωνισμού Pixathlon Athens και έχει συνεργαστεί με τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου για 2 συναπτά έτη, καθώς και με διάφορες θεατρικές ομάδες.
Το Νοέμβριο του 2014 παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση γυμνού με τίτλο «Όφις και Κρίνο», βασισμένη στο ομότιτλο, πρώτο βιβλίο του Ν. Καζαντζάκη.

Το 2015 και για ένα χρόνο, συνεργάστηκε με την βραβευμένη με Oscar εταιρία παραγωγής BreakThru Films, στην παραγωγή της πρώτης ζωγραφισμένης στο χέριμ μεγάλου μήκους ταινίας animation με τίτλο “Loving Vincent”, σχετική με τη ζωή του Vincent Van Gogh.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και είναι πλέον ο επίσημος φωτογράφος της ImproVIBE για όλες μας τις εκδηλώσεις, πρόβες, σεμινάρια, παραστάσεις, events, πορτραίτα, books κλπ κλπ κλπ

Noise

Noise

Ο Noise είναι η μασκώτ της ImproVIBE. Έχουν και οι δύο σχεδόν την ίδια ηλικία και κουβαλάνε την ίδια τρέλα.

Φροντίζει πάντα να μας ενημερώνει όταν πλησιάζει κάποιος άγνωστος στη σχολή. Εκτελεί και χρέη επιτροπής υποδοχής, καθώς συνήθως το πρώτο πράγμα που θα δεις μπαίνοντας είναι αυτή η μουσούδα. Έχει και ένα κολαούζο μαζί του πλέον, τη Μότζο.

Δεν υπάρχει καλύτερο σκυλί. Αν μπορούσαμε θα τον κάναμε εκπαιδευτή Improv Comedy.