ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Improv για παιδιά Δημοτικού

Improvised Theater για παιδιά Δημοτικού, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι τεχνικές του improv, βασισμένες σε παιχνίδια, αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία του παιδιού και αγκαλιάζουν την μοναδικότητά του. Βοηθούν το παιδί να αναγνωρίσει τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του, είτε θορυβώδης, είτε ντροπαλός, και να τα χειριστεί εποικοδομητικά για τον ίδιο και την ομάδα.

Τα παιδιά, μαθαίνουν να αποδέχονται και να στηρίζουν τις ιδέες των άλλων, λέγοντας “ΝΑΙ ΚΑΙ” και όχι “ΝΑΙ ΑΛΛΑ”, να μην φοβούνται την αποτυχία, αλλά να την διασκεδάζουν και να την χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου οι κανόνες ορίζονται από την ίδια την ομάδα, τα παιδιά κατανοούν ότι ο σεβασμός στους κανόνες αυτούς, δεν έχει σαν σκοπό τον περιορισμό και την τυφλή υπακοή τους, αλλά την ομαλή λειτουργία της ομάδας. Παροτρύνονται να παίρνουν πρωτοβουλίες εκφράζοντας τις επιθυμίες τους και σεβόμενοι τις επιθυμίες και τα όρια των υπολοίπων. Θα δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια, τις δικές τους παραστάσεις, βασισμένες στη φαντασία, την συνεργασία και την εμπιστοσύνη

Η φιλοσοφία του improv, βασίζεται στην ελεύθερη έκφραση και την εμπιστοσύνη στην πρώτη μας σκέψη, πράγματα που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές για μία υγιή προσωπικότητα και συγχρόνως χρήσιμα εργαλεία σε κάθε έκφανση της καθημερινότητά μας..

Παίζουμε, αφήνουμε τον έλεγχο.

Έχουμε τη χαρά πυξίδα.

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ