ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Improv για παιδιά Δημοτικού

Improvised Theater για παιδιά Δημοτικού, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι τεχνικές του improv, βασισμένες σε παιχνίδια, αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία του παιδιού και αγκαλιάζουν την μοναδικότητά του. Βοηθούν το παιδί να αναγνωρίσει τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του, είτε θορυβώδης, είτε ντροπαλός, και να τα χειριστεί εποικοδομητικά για τον ίδιο και την ομάδα.

Τα παιδιά, μαθαίνουν να αποδέχονται και να στηρίζουν τις ιδέες των άλλων, λέγοντας “ΝΑΙ ΚΑΙ” και όχι “ΝΑΙ ΑΛΛΑ”, να μην φοβούνται την αποτυχία, αλλά να την διασκεδάζουν και να την χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Μέσα σε ένα περιβάλλον όπου οι κανόνες ορίζονται από την ίδια την ομάδα, τα παιδιά κατανοούν ότι ο σεβασμός στους κανόνες αυτούς, δεν έχει σαν σκοπό τον περιορισμό και την τυφλή υπακοή τους, αλλά την ομαλή λειτουργία της ομάδας. Παροτρύνονται να παίρνουν πρωτοβουλίες εκφράζοντας τις επιθυμίες τους και σεβόμενοι τις επιθυμίες και τα όρια των υπολοίπων. Θα δημιουργήσουν τα δικά τους παιχνίδια, τις δικές τους παραστάσεις, βασισμένες στη φαντασία, την συνεργασία και την εμπιστοσύνη

Η φιλοσοφία του improv, βασίζεται στην ελεύθερη έκφραση και την εμπιστοσύνη στην πρώτη μας σκέψη, πράγματα που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές για μία υγιή προσωπικότητα και συγχρόνως χρήσιμα εργαλεία σε κάθε έκφανση της καθημερινότητά μας..

Παίζουμε, αφήνουμε τον έλεγχο.

Έχουμε τη χαρά πυξίδα.

---------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------

Improv για παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου

 

Το improv για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, διδάσκεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι τεχνικές του improv, βασισμένες σε παιχνίδια, βοηθούν τους εφήβους να διαχειριστούν την πίεση που προκύπτει από τις αυξανόμενες απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους και να απενοχοποιήσουν την έννοια της αποτυχίας, αναγνωρίζοντάς την ως ευκαιρία και εφόδιο και όχι ως αποτροπή.

Βρίσκονται σε μία μεταβατική ηλικία που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην παιδικότητα και την ενηλικίωση. Σε αυτή την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής τους, το improv, έρχεται να τους υπενθυμίσει πόσο σημαντικό εξακολουθεί να είναι το παιχνίδι στην ζωή τους. Παραμερίζοντας τις επιφανειακές διαφωνίες τους και δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις ομοιότητές τους, αναπτύσσουν ομαδικό νου και μαθαίνουν να στηρίζουν ο ένας τον άλλον, αποδεχόμενοι την διαφορετικότητά τους. Αναγνωρίζουν ότι μέσω της συνεργασίας διευκολύνεται η επίτευξη των κοινών στόχων τους και έρχονται πιό κοντά με συνομηλίκους τους που δεν θα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν.

Σε ένα περιβάλλον άκριτης έκφρασης δίνεται η ευκαιρία δημιουργικής εκτόνωσης, έχοντας ως θεμελιώδη αρχή τον σεβασμό στην μοναδικότητα και τα όρια του καθενός.

Η φιλοσοφία του improv, βασίζεται στην ελεύθερη έκφραση και την εμπιστοσύνη στην πρώτη μας σκέψη, πράγματα που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές για μια υγιή προσωπικότητα και συγχρόνως χρήσιμα εργαλεία σε κάθε έκφανση της καθημερινότητά μας.. 

 

Παίζουμε, ρισκάρουμε.

Δεν φοβόμαστε την αποτυχία.

Τμήματα:

  • Δημοτικού
  • Γυμνασίου-Λυκείου

 

Τα μαθήματα διδάσκουν οι: Βασιλική Κίσσα και Λίλα Μπάρμπα

Η Βασιλική Κίσσα είναι ηθοποιός, απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» και improviser. Ασχολείται με την διδασκαλία Ιmprov Theater τα τελευταία 7 χρόνια, μέσα στα οποία έχει διδάξει, ενήλικες και παιδιά όλων των ηλικιών, μετανάστες και πρόσφυγες, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πιστεύει πολύ στην καλλιτεχνική παιδεία και την διαμόρφωση ολοκληρωμένων, ευτυχισμένων και ψυχικά υγειών ανθρώπων μέσω αυτής. Παράλληλα συμμετέχει σε 3 εβδομαδιαίες παραστάσεις improv. Παρ’ όλ’ αυτά δεν επαναπαύεται και συνεχίζει την δική της εκπαίδευση με σεμινάρια θεάτρου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Λίλα Μπάρμπα είναι φοιτήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και απόφοιτη improviser της ImproVIBE. Τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται ενεργά με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών (προσχολικής-εφηβικής ηλικίας) και το θεατρικό παιχνίδι. Συμμετέχει σε παραστάσεις Improv Theater καθώς και σε παραστάσεις παιδικού θεάτρου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεάτρου στην Ελλάδα και το εξωτερικο, ενώ υπήρξε εισηγήτρια του σεμιναρίου "Ψηλά στον ουρανό", το οποίο απευθυνόταν σε παιδιά Δημοτικού και είχε ως στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας και την απελευθέρωση της φαντασίας, με βασικό εργαλείο το Improv.

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ