ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Improv για παιδιά 

Τα παιδιά είναι ήδη αστέρες του αυτοσχεδιασμού. Δεν έχουν φίλτρα, η φαντασία τους καλπάζει και μετατρέπουν τα πάντα γύρω τους σε παιχνίδι. Εμείς παίρνουμε τις τεχνικές μας, τις εντάσσουμε σε απολαυστικά, ξεκαρδιστικά παιχνίδια και φωτίζουμε τη σημασία που έχει να αποδεχτούμε τα παιδιά όπως είναι, ξεχωριστά και μαγικά.

Το πιο ωφέλιμο για τις ηλικίες του Δημοτικού είναι πως όλα αυτά τα δουλεύουμε σε ομάδα. Βοηθάμε τα παιδιά να τολμούν, να παίζουν, και να συνεργάζονται στη δυναμική ενός συνόλου. Μαθαίνουν να εφαρμόζουν τους κανόνες του κάθε παιχνιδιού, με τέτοιο τρόπο ώστε να τους πλάθουν και να τους αλλάζουν έχοντας κεντρικό γνώμονα τη ευχαρίστησή τους και τον σεβασμό προς τα υπόλοιπα παιδιά.

 

Τμήματα:

Τμήμα Παρασκευής 17:30 - 19:30
Τμήμα Κυριακής 10:30 - 12:30 

 

Τα παιδιά είναι γεμάτα ενθουσιασμό και επιθυμία για ανακάλυψη. Ταυτόχρονα, μαθαίνουν τον εαυτό τους, μπαίνουν σε νέες δυναμικές στο σχολικό περιβάλλον, και προσπαθούν να ξεχωρίσουν.

Η εκπαίδευση μας βασίζεται σε παιχνίδια και ασκήσεις, τόσο ομαδικά όσο και ατομικά, που εστιάζουν στον αυθορμητισμό και την ελεύθερη έκφραση. Το παιδί εκτονώνεται, εκφράζεται, παίζει, συνεργάζεται.

Μέσα από το Improv, θα πάρουν εργαλεία δημιουργικότητας, θα διαμορφώσουν έναν τρόπο σκέψης που θα τα βοηθήσει να ενταχθούν με αυτοπεποίθηση στο σύνολο και θα καλλιεργήσουν αρχές που θα τα διέπουν σε όλη τους τη ζωή.

Θα μάθουν να απενοχοποιούν την αποτυχία και αναγνωρίζουν τα οφέλη του να βαδίζουν σε έναν νέο, άγνωστο δρόμο. Θα εκτιμήσουν την αξία της απλής, αυθόρμητης σκέψης και θα ενστερνιστούν το τι σημαίνει να νιώθεις αρκετός, να μην νιώθεις ποτέ λίγος. Θα χτίσουν ομαδικότητα και θα μάθουν να στηρίζουν και να αναδεικνύουν τους συμπαίκτες τους. Θα μάθουν να ακούνε πραγματικά, να αναπτύσσουν κριτική σκέψη και να αγκαλιάζουν τη μαγεία της αλλαγής και της προσαρμοστικότητας. Θα μάθουν να μην αμφισβητούν τις επιλογές τους, αλλά αντιθέτως να είναι περήφανα για αυτές, διότι ακόμα και αν τους οδηγήσουν σε μια αποτυχία, θα έχουν πάρει κάποιο πολύ σημαντικό μάθημα. Και όλα αυτά μέσω από την πιο διασκεδαστική κοινωνικοποίηση που θα έχουν βιώσει ποτέ!

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι σημαντικό ένα παιδί να χτίσει γερές βάσεις. Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο είναι μια τέχνη που πραγματικά κάνει καλύτερους ανθρώπους και προσφέρει θαυμαστά εργαλεία στο παιδί σας!

 

 

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ