Ημερίδα Improv για παιδιά και εφήβους στο χώρο τέχνης "Λείριον"!

Ημεριδα Improv για παιδια και εφηβουΣ στο χωρο τεχνηΣ "Λειριον"!

Μια ημέρα Ιmprov Theater για παιδιά και εφήβους, από την ομάδα της ImproVIBE, με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ!

Το Σαββατο 02 Νοεμβρίου 2019, στον χώρο τέχνης "Λείριον", Σαρανταπόρου 25, στο Χολαργό, θα είναι μια μέρα αφιερωμένη στο αυτοσχεδιαστικό θέατρο improv για παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και όλη την οικογένεια.

Το improv Theater είναι μια μορφή θεατρικής τέχνης όπου τα πάντα δημιουργούνται επί σκηνής. Δεν υπάρχει τίποτα προσχεδιασμένο και οι ηθοποιοί καλούνται να αυτοσχεδιάσουν, έχοντας, συνήθως, για έμπνευση μια πρόταση από το κοινό. Η ημέρα αυτή είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά και τους γονείς να γνωρίσουν από κοντά τα οφέλη αυτής της ιδιαίτερης μορφής τέχνης.

 

Το Improv και τα παιδιά Δημοτικού:

Οι τεχνικές του improv, βασισμένες σε παιχνίδια, αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία του παιδιού και αγκαλιάζουν την μοναδικότητα του. Βοηθούν το παιδί να αναγνωρίσει τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του, είτε θορυβώδεις είτε ντροπαλός, και να τα χειριστεί εποικοδομητικά για τον ίδιο και την ομάδα.

 

Το Improv και οι έφηβοι:

Οι τεχνικές του improv, βασισμένες σε παιχνίδια, βοηθούν τον έφηβο να διαχειριστεί την πίεση που προκύπτει από τις αυξανόμενες απαιτήσεις της καθημερινότητάς του και να απενοχοποιήσει την έννοια της αποτυχίας, αναγνωρίζοντας την ως ευκαιρία και εφόδιο και όχι ως αποτροπή.

 

Η ImproVIBE, είναι η πρώτη και μοναδική σχολή improv theater στην Αθήνα. Ιδρύθηκε το 2012. Από τότε προσφέρει μαθήματα improv σε ενηλίκους και παιδιά όλων των ηλικιών.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα:

12:30 – 14:00: Improv για παιδιά Δημοτικού

14:30 – 16:00: Improv για παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου

16:30 – 17:30: Παράσταση Improv Theater από την ομάδα της ImproVIBE

 

Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2019

Ώρα προσέλευσης: 11:30, Ώρα λήξης: 17:30

Χώρος τέχνης "Λείριον", Σαρανταπόρου 25, Χολαργός

Είσοδος ελεύθερη.

 

Αυτή η ημερίδα θα αποτελέσει μια εισαγωγή στον κόσμο του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Improvised Theater, καθώς θα ακολουθήσουν πλήρη προγράμματα εκπαίδευσης στον χώρο του Λείριον.

 

H εκπαίδευση για παιδιά στην ImproVIBE!