ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τεχνική MEISNER: Fundamentals & Foundation

Τεχνική MEISNER: Fundamentals & Foundation

Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 75 ώρες και προσομοιώνει το πρώτο έτος εκπαίδευσής πάνω στην τεχνική. Διδάσκει ο Κίμων Φιορέτος.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Το συγκεκριμένο σεμινάριο διδάσκεται ορθόδοξα όσον αφορά την τεχνική. Ο κύκλος Foundation (πρώτο επίπεδο) ξεκινάει στις 30/05 και λήγει 18/06.

Το σεμινάριο είναι εντατικό, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να θωρακίσετε τον εαυτό σας με υπομονή και πάνω από όλα με χιούμορ. Σε ένα εντατικό σεμινάριο δεν χωράνε οι λογικές «δραματικών σχολών» όπως τις γνωρίζουμε στην Ελλάδα. Σε ένα εντατικό σεμινάριο μπαίνετε για να αποτύχετε, να κατανοήσετε, και να γνωρίσετε μια τεχνική (εάν μπορείτε να το κάνετε όλο αυτό χαμογελώντας ακόμη καλύτερά).

ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Όλες οι τεχνικές είναι απλά οχήματά που δίνουν στον ηθοποιό μια μεθοδολογία και έναν τρόπο σκέψης πάνω στη δουλειά του. Η δουλεία πάνω στην τεχνική είναι αυτή που χτίζει στον ηθοποιό ΑΥΤΟΠΕΠΟΊΘΗΣΉ.  
Μέσω μιας τεχνικής πρέπει να αισθανθείτε ελευθερία όχι το αντίθετο.

Όμως:

-ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

-Μια τεχνική δεν είναι μηχανισμός αξιολόγησής ΤΑΛΕΝΤΟΥ!

-Ένα σεμινάριο δεν είναι αξιολόγησή!

Η αποτυχία στην αρχή είναι σχεδόν δεδομένη. Ο Μεγαλύτερος Σύμμαχος είναι Ο Χρόνος και η δουλειά.

Δώστε στην τεχνική χρόνο να σας απελευθερώσει. Ανοίξτε διάλογο με την τεχνική από την πρώτη μέρα.
 
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ;

Γιατί με έναν τρόπο ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες «Σαμανιστικές» πρακτικές υποκριτικής. Η διαδικασία είναι δομημένη και συγκεκριμένη, σχεδόν τεχνοκρατική, χτίζεται βήμα-βήμα, χωρίς περιττές «αερολογίες» και χωρίς «ασαφείς έννοιες.» Είναι µια τεχνική που αναπτύσσει και υποστηρίζει τη συγκέντρωση, τη φαντασία, τον αυτοσχεδιασμό, το ένστικτο και την αυθόρμητη συμπεριφορά του ηθοποιού κάτω από οποιαδήποτε φανταστική συνθήκη.

ΚΟΣΤΟΣ

Πρωτο Μέρος : 300 ευρώ (έως τρεις δόσεις)  

Δεύτερο μέρος (κατόπιν πρόσκλησης*): 200 ευρώ.

Διάρκειά:

-Πρώτο μέρος : 75 ώρες (5 ώρες κάθε μέρα 11.00-4:00)
-Δεύτερο μέρος: 25-30 ώρες


*Ηταν και παραμένει παράδοσή του Meisner να δίνει πρόσκλησή για να συνεχίσει ο μαθητής το ταξίδι του μέσα στην τεχνική, αναγνωρίζοντάς πολύ καλά ότι κάποιοι μαθητές λειτουργούν σε διαφορετική ταχύτητά και θέλουν περισσότερο χρόνο και επανάληψή.


ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΟ MAIL:
MEISNER.ATHENSTUDIO@GMAIL.COM, ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ". ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ. ΓΙΑ ΑΠΟΡΙΕΣ Ο Κος ΦΙΟΡΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΣΤΟ: 6974712080
——————————————————————————————

Λίγα λόγια για τον δάσκαλο του Κίμωνα Φιορέτου :

Λάρρυ Σίλβερμπεργκ (1st generation) είναι μια από της παγκόσμιες αυθεντίες πάνω στην τεχνική Meisner. Μαθητής του Sanford Meisner και απόφοιτος του Neighborhood playhouse. Ήταν ο μονός μαθητής με γραπτή άδειά από τον ίδιο το Meisner για να γράψει την διάσημη σειρά βιβλίων "Sanford Meisner approach." Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, Μaster Τeacher, και συγγραφέας  Είναι μέλος του European Act, και του International Institute of the Performing Arts (Paris, France). Ιδρυσε και υπηρέτησε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Μeisner Studio (New York City, N.Y.) και του Belltown Theatre Center (Seattle, Wash.). Έχει διδάξει ως καθηγητής στα New World School of the Arts (Miami, Fla.), Grove Playhouse Conservatory (Miami, Fla.),the University of Washington (Seattle, Wash.) και στο διάσημο Shenandoah University Conservatory of the Arts.

Λίγα λογία για τον Κίμωνα:
Πιστοποιήθηκε ως καθηγητής της τεχνικής (2nd generation) από τον Master Teacher Larry Silverberg. Δουλεύει τα τελευταία δέκα χρόνια ως καθηγητής υποκριτικής παραδίδοντάς μαθήματά και σεμινάρια σε σχολές και studio και διατηρεί ιδιωτικό στούντιο για επαγγελματίες ηθοποιούς. Συνέβαλε ως συγγραφέας με τα δοκίμιά του στο βιβλίο "Michael Chekhov and Sanford Meisner: Collisions and Convergence in Actor Training" εκδοτικός οίκος Routledge. Αυτή την περίοδο συνεχίζει τις σπουδές του στην Ακαδημία DEMIDOV υπό την εποπτεία του καθηγητή Andrei Babel.

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Guest Drop - In: Obsessed And Sinners

Guest Drop - In: Obsessed And Sinners

Obsessed And Sinners Drop - in σεμινάριο, διάρκειας 6 ωρών(2 μέρες από 3 ώρες). Διδάσκει η Μάρω Λεσιώτη.   Σε κάθε πρόβα, σε κάθε παράσταση παίζεις τουλάχιστον έναν χαρακτήρα που γε ...

Τμήμα Παρασκευής - Σαββάτου (πλήρες)

Έναρξη: 10.02 / Παρασκευή: 5.30μμ - 8.30μμ // Σάββατο: 5μμ - 8μμ

Δωρεάν Μάθημα Improv Theater της ImproVIBE

Δωρεάν Μάθημα Improv Theater της ImproVIBE

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις το Improv Theater είναι μέσα από αυτό το ΔΩΡΕΑΝ (εντελώς όμως) εισαγωγικό δίωρο μάθημα! Πάρε όσα ξέρεις για τον αυτοσχεδιασμό και ξέχασέ τα. Δεν ε ...

Τμήμα Σαββάτου

Έναρξη: 18.02 / 5:30 μ.μ - 7:30 μ.μ.

Public Speaking through Storytelling

Public Speaking through Storytelling

Οι θέσεις για το σεμινάριο έχουν ήδη εξαντληθεί! Μπορείς όμως ακόμα να κάνεις την εγγραφή σου και να μπεις σε λίστα αναμονής. Έτσι αν ακυρωθεί κάποια θέση μέσα στις επόμενες μέρες, θα επικοινων ...

Τμήμα Πέμπτης (λίστα αναμονής) (πλήρες)

Έναρξη: 09.02 / 4 εβδομάδες / 7μμ-9μμ