ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σεμινάριο Physical Improv

Σεμινάριο Physical Improv

Αν σου αρέσει ο Gael Perry, ή η Pina Bausch ή σου αρέσει να χορεύεις μόνος σου στο δωμάτιο σου ή να ξεκινάς σκηνές στο θέατρο με ενόρμηση την κίνηση σου, ή αν δεν ξέρεις τί να κάνεις με το σώμα σου όταν χρησιμοποιείς τον λόγο σου, ή αν απλά...τίποτα απο τα παραπάνω... Τότε, τέλεια! Έλα... σε περιμένουμε!!! Εξάλλου η μαγεία του Improv κρύβεται στο φλέρτ με το απροσδόκητο!

Σε αυτό το σεμινάριο Physical Improv χρησιμοποιούμε ως ενόρμηση αυτό που είμαστε αυτή τη στιγμή και αυτό που δημιουργείται στο εδώ και τώρα. Συνδεόμαστε αυθεντικά με τον εαυτό μας, τον διπλανό μας (duet), τον χώρο (space theater) και το σύνολο (ensemble), χωρίς πίεση για κάτι. Είναι κάτι μαγικό αυτό το Physical Improv και θέλουμε να μοιραστούμε λίγη απο την χαρά και την μαγεία του!

Μαθαίνουμε μέσα απο την πρακτική πώς να ξεκλειδώνουμε τα εκφραστικά μας μέσα και την κινησιολογία μας, η οποία είναι για τον καθένα μοναδική. Η τεχνική για να το πετύχουμε είναι απλά το εργαλείο μας. Στόχος μας είναι να συνδεθούμε ποιοτικά με εμας και να το ευχαριστηθούμε! Να περάσουμε όμορφα με τον εαυτό μας κι έπειτα με την σχέση που δημιουργείται με τους υπόλοιπους! Ο καθένας έχει την δική του κινησιολογική παλέτα, η τεχνική δίνει απλά τον χώρο να την εξερευνήσεις. Δεν  μας νοιάζει το αποτέλεσμα! Δεν πιστεύουμε οτι κάτι είναι ωραίο ή άσχημο. Η ερώτηση είναι πάντα μια: η εκφρασή σου ήταν αυτό που ήθελες να εκφράσεις εσύ αυτή τη στιγμή; Τότε, υποστήριξε το! Όταν το ευχαριστιέσαι εσύ, θα το απολαμβάνει και το κοινό σου!

Μαθαίνουμε πώς να φτιάχνουμε σκηνές με ενόρμηση απο το σώμα μας και την κατάσταση μας, όπως είμαστε αυτή τη στιγμή, όχι οπώς θα θέλαμε να είμαστε. Μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε με αντικείμενα, να χρησιμοποιήσουμε λόγο, να χορέψουμε και να παίξουμε με τους συμπαίκτες μας. Όλα γεννιούνται τώρα απο εμας, κι αυτό ειναι η ελευθερία και η ομορφιά του!  

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη εμπειρία. Φορέστε άνετα ρούχα, μπορείτε να φέρετε μια πετσετούλα και το χαμόγελό σας! Το μάθημα γίνεται χωρίς παπούτσια, αν θέλετε μπορείτε να φέρετε καλτσάκια (κατα προτίμηση διαφορετικού χρώματος!!). Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα και θα αντισταθούμε απο το ακουμπήσουμε ο ένας τον άλλον! Αλλά θα έρθουμε πιο κοντά...στην μεγαλύτερη μας απόσταση!

-----------------------------------------

​Η Νάντια Βλαστού σπούδασε Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία στην ΑΣΟΕΕ. Έχει μεταπτυχιακό απο το KULeuven στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία με κατεύθυνση τη Βιωματική Μάθηση. Γνωρίστηκε με το Improv το 2006 στην Aiesec της ΑΣΟΕΕ όπου χρησιμοποιούσαν ασκήσεις Improv και θεάτρου με σκόπο την δημιουργία ομάδας και την ανάπτυξη δεξιοτήτων (αργότερα έμαθε οτι αυτό ονομάζεται Applied Improv). Έκτοτε, το ερωτεύτηκε λιγάκι  κι άρχισε να αναζητά την θεατρική της εκπαίδευση μέχρι που το 2008 στην παρασταση που συμμετείχε "Ο ερωτας κι ο θάνατος αντάμα στο ίδιο μέτρο" πήρε μια πρώτη γεύση απο χοροθέατρο και κάπου εκεί ένιωσε τα πυροτεχνήματα μέσα της! 

Είναι απόφοιτη της Improvibe, έχει συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κι εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο Leuven συμμετείχε σε παραστάσεις Improv υπο την αιγίδα του Janus International Theatre. Την βασική της εκπαίδευση στο Σωματικό Θέατρο την έχει αποκτήσει απο την αγαπημένη της δασκάλα Aσπασία Μηλιαράκη. Έχει ακόμα εκπαιδευτεί στο Physical Theatre μέσα απο workshops των Duende και το καλοκαίρι του 2020 παρακολούθησε το "Only Connect" Residency απο τον ιδρυτή των Duende John Britton.

Απο την ενασχόληση της με την Aiesec μέχρι και σήμερα σχεδιάζει και διεξάγει βιωματικά πρόγραμματα στα οποία χρησιμοποιεί τεχνικές Improv. Ηταν εκπαιδεύτρια στο Global.me Project στην Φινλανδία όπου δίδασκαν Developmental Education στα Φινλανδικά Λύκεια. Σήμερα συνεργάζεται με συμβουλευτικές όπου εκπνοεί προγράμματα Applied Improv σε εταιρίες με στόχο το team building ή την ανάπτυξη δεξιοτήτων (π.χ Presentation Skills, Conflict Resolution, κ.α).

Ακόμα, έχει διδάξει θέατρο σε παιδάκια κι έχουν δημιουργήσει παιδικές θεατρικές παραστάσεις για ελληνικά φροντιστήρια και για το Hudson River Arts Workshop στην Νεα Υόρκη (στα πλαίσια  Internship). Επίσης, έχει διδάξει Θεατρικό Παιχνίδι για Νηπιαγωγούς στα Ι.Ε.Κ Νέα Γνώση. Έχει εργαστεί κατα καιρούς απο clown σε παιδικά πάρτυ μέχρι δασκάλα Αγγλικών!

Αγαπάει πολύ τα ταξίδια, το περπάτημα με τις ώρες, να ανακαλύπτει καινούρια πράγματα, μουσική, ανθρώπους και τα κατοικίδιά τους!

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Δωρεάν Μάθημα Improv Comedy της ImproVIBE

Δωρεάν Μάθημα Improv Comedy της ImproVIBE

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις το Improv Comedy Theater είναι μέσα από αυτό το ΔΩΡΕΑΝ (εντελώς όμως) εισαγωγικό δίωρο μάθημα! Πάρε όσα ξέρεις για τον αυτοσχεδιασμό και ξέχασέ τα. Δεν ...

Τμήμα Δευτέρας

Έναρξη: 29.08 / 7μμ - 9μμ

Τμήμα Σαββάτου

Έναρξη: 03.09 / 1μμ - 3μμ