ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Public Speaking: Ομιλίες που αφήνουν "ιστορία"

Public Speaking: Ομιλίες που αφήνουν "ιστορία"

Τμήμα Πέμπτης

Έναρξη: 07.10 / 4 εβδομάδες / 7μμ - 9μμ

Φανταστείτε πως βρίσκεστε στο κέντρο μίας σκηνής και όλα τα μάτια σας κοιτάζουν με ανυπομονησία περιμένοντας να ακούσουν όλα όσα έχετε να τους πείτε.  Αισθάνεστε ενθουσιασμό; Πανικό; Μήπως απλά αδιάφορα;

Mία δημόσια ομιλία είναι ένας ιδανικός τρόπος για να επικοινωνήσετε το όραμα, την γνώση και την εμπειρία σας σε άλλους. Αν και οι λόγοι για τους οποίους η εμπειρία της ομιλίας μπορεί να είναι τρομακτική διαφέρουν (στρές, σκέψεις αμφισβήτησης, έλλειψη εμπειρίας κτλ), μια κοινή ανησυχία είναι το πώς θα διατηρήσει ο ομιλητής το κοινό αφοσιωμένο σε αυτό που έχει να πει.

Σε αυτό το σημείο οι βασικές αρχές της αφήγησης μιας ιστορίας μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες. Οι ιστορίες είναι ένας από τους βασικούς τρόπους επικοινωνίας στο ανθρώπινο είδος κι όμως συχνά παραβλέπουμε την σημασία της αφηγηματικότητας στις παρουσιάσεις και στις δημόσιες ομιλίες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης και θα διαρκέσει 4 εβδομάδες με ένα δίωρο μάθημα κάθε Πέμπτη 7μμ - 9:00μμ. 

Σε αυτές τις 4 συναντήσεις οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρακτική γνώση διαχείρισης της φωνής και του λόγου αλλα και σωματική συνειδητότητα μέσω ασκήσεων που προέρχονται από τον χώρο των παραστατικών τεχνών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την θεωρία στην πράξη και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση σε προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον. Ας μετατρέψουμε αυτές τις μικρές συναντήσεις σε περιβάλλον δημιουργικότητας, φαντασίας και τεράστιων διαδικτυακών χαμογέλων.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10!

 

Διδάσκει η Χριστίνα Χριστοδούλου

Η Χριστίνα Χριστοδούλου είναι Communication Coach για στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες και φοιτητές από το 2014. Έχει εκπαιδεύσει ομιλητές για το TED Global, για διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας, financing rounds και συνέδρια. Παράλληλα εργάζεται σαν επαγγελματίας ηθοποιός. Έχει συνεργαστεί σαν ηθοποιός με το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, έχει παίξει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και σε κλειστές αίθουσες μεγάλης χωρητικότητας και φέτος συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά Άγριες Μέλισσες όπως επίσης και στην παιδική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.

Έχει πτυχίο Ψυχολογίας, μεταπτυχιακό στα Creative and Cultural Industries από το King's College στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι αριστούχος του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας. Πριν ασχοληθεί με το θέατρο δούλεψε για 2 χρόνια στον τομέα της επικοινωνίας. Το παραπάνω πεδίο γνώσεων την έχει βοηθήσει να αναπτύξει μία διεπιστημονική μέθοδο για την επίτευξη ισχυρής και ουσιαστικής επικοινωνίας με οποιοδήποτε κοινό.

Έχει επίσης ένα σκύλο τον Κάφκα και απολαμβάνει τις μεγάλες βόλτες μαζί του στο πάρκο. 

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Δωρεάν Μάθημα Improv Comedy της ImproVIBE

Δωρεάν Μάθημα Improv Comedy της ImproVIBE

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις το Improv Comedy Theater είναι μέσα από αυτό το ΔΩΡΕΑΝ (εντελώς όμως) εισαγωγικό δίωρο μάθημα! Πάρε όσα ξέρεις για τον αυτοσχεδιασμό και ξέχασέ τα. Δεν ...

Τμήμα Πέμπτης (στα αγγλικά)

Έναρξη: 23.09 / 7.30 μ.μ. - 9.30 μ.μ.

Σεμινάριο Physical Improv

Σεμινάριο Physical Improv

Αν σου αρέσει ο Gael Perry, ή η Pina Bausch ή σου αρέσει να χορεύεις μόνος σου στο δωμάτιο σου ή να ξεκινάς σκηνές στο θέατρο με ενόρμηση την κίνηση σου, ή αν δεν ξέρεις τί να κάνεις με το σώμα σ ...

Τμήμα Παρασκευής

Έναρξη: 17.09 / 6 εβδομάδες / 7.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.