ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Musical Improv Theater: Improvised Singing

Musical Improv Theater: Improvised Singing


Σεμιναριο Musical Improv Theater: Improvised Singing

με την Κωνσταντίνα Δάρρα 
μαζί της ο Μάριος Καραμπότης 


Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για όλους. 
Η προηγούμενη εμπειρία στο Improv Theater ή το Musical Improv Theater δεν είναι απαραίτητη.

 

Παίζεις σε μια σκηνή Θεατρικού αυτοσχεδιασμού.. Έχεις τις ιδέες σου, τους συμπαίκτες σου, τη σκηνή όλη για πάρτη σου, τα σέα σου και τα μέα σου βρε αδερφ@! Και όμως... Κάπου εκεί στο βάθος ακούς εκείνη τη φωνούλα μέσα σου να σου ζητάει και...κάτι ακόμα:
Μα, τι ωραία που θα ήταν να είχαμε και λίγη μουσικούλα.. Και, γιατί όχι, και κανένα τραγουδάκι;


Πως, όμως, ανταποκρίνομαι ως improviser στην προσθήκη της μουσικής σε μια σκηνή, πόσο μάλλον όταν εκείνη έχει μόλις δημιουργηθεί επιτόπου, μπροστά στα μάτια μου;  

Αλλά και πως η ίδια η μουσική μπορεί να με εμπνεύσει, ώστε να δημιουργήσω μια αυτοσχεδιαστική σκηνή ή ένα αυτοσχεδιαστικό τραγούδι; Πώς ο χαρακτήρας μου επηρεάζει και επηρεάζεται από τον/την μουσικό και τη μουσική και πώς μεταβάλλεται μέσα απ' αυτήν; 

Ποιες επιπλέον δεξιότητες χρειάζομαι ως musical improviser; Πόσο απαραίτητο (δεν) είναι να έχω ωραία φωνή; Πότε ένα χαλί ή ένας ήχος μπορεί να μετατραπεί σε τραγούδι; Πως ξεκινά, πότε τελειώνει και ποια η σημασία του σε μία παράσταση Musical Improv; 

Και βασικά... "Τι θα λέω;;;" 

 

Σε αυτές τις πρώτες 12 ώρες θα διερευνήσουμε τους βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προσεγγίσουμε το πιο δυνατό εργαλείο μιας Musical Improv σκηνής: το αυτοσχεδιαστικό τραγούδι! Αναλύοντας τα κύρια στοιχεία ενός αυτοσχεδιαστικού τραγουδιού Musical θα δοκιμάσουμε μέσα από παιχνίδια και ομαδικές συνθέσεις να δημιουργήσουμε παρέα αυτοσχεδιαστικά τραγούδια που αφηγούνται μικρές ιστορίες! ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τι είναι το Musical Improv Theater

Φαντάσου μια παράσταση όπου οι ηθοποιοί ανεβαίνουν στη σκηνή χωρίς καμία, μα απολύτως καμία ιδέα τι πρόκειται να συμβεί... Χωρίς τίποτα προ-προβαρισμένο, καμία δικλείδα ασφαλείας, να καταφέρνουν να επιννοούν μια ολόκληρη ιστορία επί σκηνής! (Ναι, dahh.. Αφού μιλάμε για Improv Theater.) 

Μμμ... Φαντάσου τώρα να ξεκινούν να δημιουργούν από το τίποτα μουσικές, τραγούδια ή ακόμα κι ένα ολόκληρο θεατρικό Μιούζικαλ! Ιστορίες  με πλοκή, μουσικά χαλιά και χαρακτήρες που σε μαγνητίζουν. Και φυσικά όλα αυτά να συνθέτονται βήμα-βήμα για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό, καθώς εκτυλίσσεται η παράσταση. Μια παράσταση που κάθε φορά είναι μοναδική.. Που δεν έχει ξαναπαιχτεί ποτέ, και ούτε πρόκειται να ξαναπαιχτεί ποτέ! 
 

ΒΙΟ

Η Κωνσταντίνα Δάρρα είχε την πρώτη της τυχαία -και μοιραία- επαφή με το Improv Theater το 2017, έπειτα από μία διαφήμιση στο Facebook! Έκτοτε, και ως απόφοιτη της improVIBE, αποτελεί ενεργό μέλος της Improv κοινότητας στην Ελλάδα, έχοντας συνεργαστεί με διάφορες ομάδες (The Challengers, Improv Factory, Acrapolis κ. ά.).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Musical Improv διεθνών αυτοσχεδιαστών (Phil Lunn, Nick Byrne, Katarzyna Chmara), με καθοριστικής σημασίας το Intensive Workshop on Musical Improv της Stacey Smith το 2018, οπότε και αποφάσισε πως "αυτό θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει" (εντάξει, ΚΑΙ αυτό)! Διδάσκει σεμινάρια Improv και Musical Improv Theater σε θεατρικούς αυτοσχεδιαστές, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο ύφος και την αυτοπεποίθηση στη σκηνή.
Παράλληλα, ασχολείται με το τραγούδι και την τραγουδοποιία, ενώ έχει διδαχθεί βασικές αρχές της Φωνητικής με την κυρία Μάρω Θεοδωράκη και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στίχου με τη Φωτεινή Λαμπρίδη.

Τέλος, με συνιδρυτή της τον Μάριο Καραμπότη στους maridarrt, διοργανώνει και πραγματοποιεί μουσικά projects και μουσικο-θεατρικές παραστάσεις.

 

Ο Μάριος Καραμπότης ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές το 2000. Είναι πτυχιούχος πιάνου και θεωρητικών (αρμονία, μορφολογία, ιστορία μουσικής, διεύθυνση χορωδίας). Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας και keyboardist με διάφορες παραγωγές σε θέατρα (Billy Elliot, Evita, Cats, Εθνικό Θέατρο) και σε συναυλίες με σημαντικούς καλλιτέχνες και συνθέτες (Γιάννης Σπανός, Μίμης Πλέσσας, Δάκης, Μπέσσυ Αργυράκη, Σοφία Βόσσου κ.ά.). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια film scoring (Jason Allen, Film Scoring for the Modern Composer) και masterclass του κινηματογραφικού σύνθετη Hans Zimmer (Lion King, Prates of the Caribbean, The Dark Knight κ.ά.). Το 2016 είχε την πρώτη του τυχαία -και μοιραία- επαφή με το Ιmprov Theater ως μουσικός, συνοδεύοντας την ομάδα Ιmprovatores. Με αυτήν την ιδιαίτερη ανακάλυψη ένωσε δύο ξεχωριστά, αγαπημένα του κομμάτια, τον αυτοσχεδιασμό και τη σύνθεση μουσικής για μία σκηνή. Συνεχίζει να συνεργάζεται με την ImproVIBE και με διάφορες ομάδες Improv, καθώς συμμετείχε και ως μουσικός στο φεστιβάλ MtOlymprov 2018 και άλλες παραστάσεις Improv Theater. Παράλληλα, ασχολείται με την ενορχήστρωση και τη μουσική παραγωγή, καθώς ηγείται μουσικών σχημάτων (π.χ. Annie & The Masterpeace κ.ά.). Τέλος, μαζί με την Κωνσταντίνα Δάρρα στους maridarrt, διοργανώνει και πραγματοποιεί μουσικά projects και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Τεχνική MEISNER: Fundamentals & Foundation

Τεχνική MEISNER: Fundamentals & Foundation

Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 75 ώρες και προσομοιώνει το πρώτο έτος εκπαίδευσής πάνω στην τεχνική. Διδάσκει ο Κίμων Φιορέτος. Το σεμινάριο είναι εντατικό, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να θωρακίσε ...

Τμήμα 15/11 - 03/12

Έναρξη: 15.11 / Καθημερινά 10πμ-3μμ