ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δωρεάν εισαγωγικό σεμινάριο θεατρικού Κλόουν

Δωρεάν εισαγωγικό σεμινάριο θεατρικού Κλόουν

Τμήμα Σαββάτου

Έναρξη: 24.10 / 5μμ - 7μμ

 

Έχετε παρατηρήσει ότι όταν ένα πιτσιρίκι μπαίνει σε έναν χώρο ενηλίκων “κλέβει την παράσταση”; Μάλιστα, όσο πιο μικρό και ατσούμπαλο, τόσο πιο ελκυστικό είναι και πάει από αγκαλιά σε αγκαλιά και από χάδι σε χάδι και κάνει τους μεγάλους να γελάνε και να παίρνουν ένα χαζό ύφος;

Στο σεμινάριο κλόουν μαθαίνεις να τα βρίσκεις με τον μη τέλειο εαυτό σου, με τον εαυτό που αποτυγχάνει. Μαθαίνεις να τον αγαπάς και να κάνεις και τους άλλους να σε αγαπάνε γι αυτό που είσαι: ‘ένας αποτυχημένος’.

Ο κλόουν είναι αυτός που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, αλλά είναι φανερό ότι δεν ξέρει τίποτα. Παρ’ όλ’ αυτά δε χάνει ποτέ το κουράγιο του και ο σκοπός του είναι να κερδίζει πάντα λίγες στιγμές παραπάνω με το κοινό του, όποιο κι αν είναι αυτό: η μαμά, ο μπαμπάς, οι θεατές σε ένα θέατρο.

Ο κλόουν είναι χαζός, αλλά αξιαγάπητος. Είναι γενναιόδωρος, γιατί γίνεται ‘ρεζίλι’ για να κάνει τους άλλους να γελάνε. Προσοχή όμως! Δε χάνει ποτέ την αξιοπρέπειά του!

Σε μια κοινωνία που μας θέλει έξυπνους, γρήγορους, ικανούς και επιτυχημένους, ο κλόουν πατάει φρένο και δημιουργεί το χάος.

Μέσα από παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς θα βρει ο καθένας τον προσωπικό του κλόουν και θα δημιουργήσει ανεπανάληπτες στιγμές!

Απαραίτητα: Άνετα ρούχα και παπούτσια.

Το σεμινάριο διδάσκει η Μαρία Παυλίδη.

Συμμετοχή δωρεάν.

Θα ακολουθήσει δίμηνος κύκλος μαθημάτων ίδια ημέρα και ώρα.

Ποιά είναι η Μαρία;

Η Μαρία Παυλίδη έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής θεάτρου École Philippe Gaulier, του οποίου υπήρξε και βοηθός (1993-1994).

Έχει παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια με τους Siscu Margenat και Rodrigo Malbran, Théâtre de Complicité, Catherine Chaub και Simon Abkarian, Torgei Wethal, Tapa Sudana,  Νίκο Γκόβα, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Νάσια Χολέβα, Ηρώ Ποταμούση, Βέρα Λάρδη, Χριστίνα Ζώνιου, Μαίρη Καλδή, Κώστα Γάκη, Κώστα Φιλίππογλου, Κατερίνα Σαρροπούλου, Mario Gonzales, Christina Gentzik, Freya Conesa, Svetlana Khingenskaja κ.ά.

Τώρα φοιτά στη σχολή αυτοσχεδιασμού Improvibe στην Αθήνα.

Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθήνας «Zaza de A à Z» σε σκηνοθεσία J. J. Tesson (Αθήνα, Dijon), «2 στα FM» παράσταση κλόουν με τον Francisco Brito, «Φτου Ξελευθερία» με την ομάδα «Μποτίλια στο Πέλαγο» (divised theatre).

Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας «Οι βαρεμένοι».

Συνεργάζεται με τη Ζωή και τον Διονύση Βαλάση σε εκπαιδευτικά προγράμματα («Με ένα Βιβλίο Πετάω» κ.ά. ) και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων από το 1988.

Είναι μέλος του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση από το 1998.

Δουλεύει ως καθηγήτρια Γερμανικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου οργανώνει και σχολικές θεατρικές ομάδες.

Διδάσκει τον θεατρικό κλόουν από το 1998.

 

 

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Δωρεάν Μάθημα Improv Comedy της ImproVIBE

Δωρεάν Μάθημα Improv Comedy της ImproVIBE

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις το Improv Comedy Theater είναι μέσα από αυτό το ΔΩΡΕΑΝ (εντελώς όμως) εισαγωγικό δίωρο μάθημα! Πάρε όσα ξέρεις για τον αυτοσχεδιασμό και ξέχασέ τα. Δεν ...

Τμήμα Κυριακής (μεσημέρι)

Έναρξη: 25.10 / 2μμ - 4μμ

Τμήμα Σαββάτου (στα αγγλικά)

Έναρξη: 31.10 / 3μμ - 5μμ

DANCE IMPRO-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

DANCE IMPRO-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Βασικός στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να ακούμε το σώμα μας και να του δίνουμε την ευκαιρία να αναγνωρίζει κάθε ερέθισμα (εσωτερικό ή εξωτερικό). Με καθοδηγημένους ή και πιο ελεύθερους αυτοσχεδιασ ...

Τμήμα Παρασκευής

Έναρξη: 30.10 / κάθε Παρασκευή 7.30μμ-9.30μμ

Σεμινάριο θεατρικού Clown

Σεμινάριο θεατρικού Clown

Έχετε παρατηρήσει ότι όταν ένα πιτσιρίκι μπαίνει σε έναν χώρο ενηλίκων “κλέβει την παράσταση”; Μάλιστα, όσο πιο μικρό και ατσούμπαλο, τόσο πιο ελκυστικό είναι και πάει από αγκαλιά σε αγκ ...

Τμήμα Σαββάτου

Έναρξη: 14.11 / 8 εβδομάδες / 5μμ - 8μμ

Σεμινάριο Musical Improv Theater

Σεμινάριο Musical Improv Theater

Το Ιmprov Theater ξεκίνησε ως τεχνική εκπαίδευσης για ηθοποιούς. Ήταν τόσο ξεχωριστό που πολύ σύντομα αναβαθμίστηκε σε αυτόνομο είδος θεάτρου, με θιάσους να ανεβαίνουν στη σκηνή και να δημιουργούν ολό ...

Σαβ 07.11, Κυρ 08.11 και Τετ 11.11

Έναρξη: 07.11 / Σαβ-Κυρ: 12μμ-3μμ και 4μμ-7μμ, Τετ: 6.30μμ-9.30μμ

Expect The Unexpected

Expect The Unexpected

Πόσες φορές έχεις πέσει στην λούπα των ίδιων επιλογών; Ίδιοι χαρακτήρες, με ίδια φωνή, ίδιο περπάτημα ακόμα και ίδιο συναίσθημα; Όλοι επικαλούμαστε τις “ευκολίες” μας για να αισθανόμαστ ...

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου

Έναρξη: 29.10 / 7μμ - 10μμ